Scholen

Rokersbrein zoekt actief de samenwerking met scholen omdat wij geloven dat deze samenwerking wederzijds voordelig kan zijn. Iedere school in het VO, ROC, MBO, HBO of universitaire instelling komt in aanraking met roken van de leerlingen of studenten. Op iedere school en instelling zullen medewerkers zich wel eens afvragen hoe te handelen wanneer leerlingen of studenten roken. Rokersbrein gaat hierover graag met u in gesprek en helpt graag uw school of instelling een gezonde plek voor iedereen te maken.

Denk hierbij aan:

– Voorlichting over roken en middelengebruik voor leerlingen (bijvoorbeeld in de biologie of mentor lessen), studenten, docenten of ouders.

– Advies met betrekking tot het rook-beleid op school of bij de instelling.

– Wij geloven erin dat het voorkomen dat jongeren beginnen met roken een belangrijke prioriteit is, maar we willen degene die al een verslaving ontwikkeld hebben ook graag helpen. Daarom kunnen we met u meedenken over stoppen met roken van leerlingen of eventueel de medewerkers.

Aan de andere kant kan u als school bijdragen aan het beantwoorden van belangrijke wetenschappelijke vragen. U kan dan denken aan vragen gericht op de invloed van meeroken; waarom sommige jongeren verslaafd raken na experimenteren met roken en andere niet; of het testen van de effectiviteit van interventies gericht op stoppen met roken bij jongeren. U kan bijdragen aan dit soort onderzoek door het mogelijk maken van het verstrekken van informatie over deelname aan deze onderzoeken aan de leerlingen.

Vanzelfsprekend nemen wij bij ons onderzoek alle geldende ethische richtlijnen in acht en zullen we waar nodig toestemming vragen aan de ouders voor deelname aan onze onderzoeken.

Voor meer informatie over samenwerking met uw school neem gerust contact met ons op!