Deelname Onderzoek

We zijn altijd op zoek naar rokers en niet-rokers die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is de enige manier om uiteindelijk tot betere hulp bij het stoppen met roken te komen. Deelname aan ons onderzoek is altijd volledig vrijwillig.

Op dit moment zijn wij op zoek naar deelnemers voor drie verschillende onderzoeksprojecten. Als je meer informatie wilt of misschien geïnteresseerd bent in deelname aan een van deze projecten, neem dan contact op met ons via de link aanmelden.

1. Hulpmiddelen stoppen met roken voor rokers onder de 30 jaar.
Er zijn weinig tot geen wetenschappelijk bewezen effectieve hulpmiddelen voor stoppen met roken specifiek gericht op jongeren en jong-volwassenen. Daarom zijn wij bezig met het ontwikkelen van hulpmiddelen voor deze groep.

Je kan deelnemen aan dit onderzoek als je:
– Ten minste wekelijks rookt
– Tussen de 18 en 30 jaar oud bent
– Gemotiveerd bent om te stoppen met roken en daarbij een van onze hulpmiddelen wilt proberen ter ondersteuning.

Als je de vragenlijst via deze link: http://tiny.cc/StoppenMetRoken invult zullen de onderzoekers contact met je opnemen om deelname aan de studie te bespreken.

Dit project is rechtstreeks gefinancierd door de Radboud Universiteit met aanvulling vanuit een kleiner fonds.

2. Meeroken
Wij willen graag onderzoek doen naar de gevolgen van tabaksrook in de omgeving op jongeren oftewel meeroken. Dit willen we onderzoeken door middel van vragenlijsten. Daarnaast willen we onderzoeken of er verschillen zichtbaar zijn in de hersenen van jongeren die veel of weinig zijn blootgesteld aan tabaksrook in hun omgeving.

Je kan misschien deelnemen aan dit onderzoek als je:
– Tussen de 12 en 16 jaar oud bent
– Nog nooit gerookt hebt, of een paar keer geprobeerd hebt te roken
– Je wel eens mensen in je omgeving ziet roken

Voor dit onderzoek zullen we bij bijna iedereen de hersenactiviteit meten. Dit is zonder risico’s en geheel pijnloos. We vertellen je hier graag meer over als je er over denkt mee te doen aan dit onderzoek.

Dit project is gefinancierd door KWF Kankerbestrijding.

3. Ontwikkeling verslaving bij jongeren
Wanneer je vaker gerookt hebt kan het roken zich ontwikkelen tot een hardnekkige gewoonte. Het functioneren van onze hersenen kan zorgen voor verschillen in de mate waarin nieuwe gewoonten aangeleerd worden. In dit project wordt met behulp van hersenonderzoek de ontwikkeling van roken als gewoontegedrag onderzocht bij hoog-risico jongeren.

Je kan misschien deelnemen aan dit onderzoek als je:
– Tussen de 14 en 17 jaar oud bent
– Je op school VMBO, MAVO, MBO of een vergelijkbare opleiding volgt
– Nog nooit gerookt hebt, of wanneer je af en toe rookt

Voor dit onderzoek zullen we bij iedereen de hersenactiviteit meten. Dit is zonder risico’s en geheel pijnloos. We vertellen je hier graag meer over als je er over denkt mee te doen aan dit onderzoek.

Dit project is gefinancierd door NWO, Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.